Afsluiting Back on Track bij Trappenmarathon Landgraaf

Afsluiting Back on Track bij Trappenmarathon Landgraaf

Zaterdag 7 oktober werd Back on Track Roermond afgesloten. In de stromende regen vormde de Trappenmarathon in Landgraaf het zware slot van het project dat werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt fysiek en mentaal klaarstoomde voor een baan. 

I-trail stoomde de deelnemers tijdens een trainingsprogramma van 15 weken klaar voor deelname aan RoermondStormt op 24 september 2017. Toen RoermondStormt wegens tegenvallende inschrijvingen werd geannuleerd, werd besloten dat deelname aan de Trappenmarathon in Landgraaf de afsluiting van het project zou vormen.

Sport draagt bij aan een sterkere maatschappelijke participatie van mensen in een uitkeringssituatie. Door het trainingsprogramma krijgen de deelnemers regelmaat, worden ze fit en stimuleren ze elkaar om een doel te bereiken: finishen tijdens de sportevenement én het vinden van een baan.

Ivo Smeets, Commercieel Manager Wiertz Company: “Met Wiertz Personeelsdiensten streven we ernaar om voor íedereen passend werk te vinden. Vandaar dat we graag actief meewerken aan projecten als Back on Track. Wij willen zoveel mogelijk mensen mee te laten doen in het arbeidsproces en daardoor in de maatschappij.”

Back on Track is een publiek-private samenwerking tussen Wiertz Personeelsdiensten, i-trail en de Gemeente Roermond. Vorig jaar leverde Back on Track in Heerlen een mooi resultaat op. Van de 19 deelnemers hebben er inmiddels 13 een baan gevonden en zijn 2 deelnemers begonnen aan een opleidingstraject met baangarantie.