BLOG: Alles is gekleurd

BLOG: Alles is gekleurd

Roger Holtus bezocht ooit de TEFAF met Joost Zwagerman, die hem leerde hoe naar kunst te kijken. Een ervaring die hem nog dagelijks aanzet tot het nieuwsgierig zijn naar het blikveld van de ander. 

Het is TEFAF-tijd. Elk jaar toch weer een bijzondere periode, waarin het MECC transformeert tot een fantastisch museum. Mijn gedachten gaan dan altijd uit naar Joost Zwagerman. Jaren geleden bezocht ik samen met hem de kunstbeurs. Een bijzondere man, die fantastisch kon vertellen, onder andere over kunst. En over waarom kunst kunst is. Hoe te kijken.

In zijn boek ‘Alles Is Gekleurd’, gevuld met essays over kunstwerken, schrijft hij: “Soms heb je een ander nodig die jou voordoet hoe je moet kijken, opdat je kunt zien en ontdekken wat je zonder die ander vrijwel zeker zou zijn ontgaan.”

Een waarheid die veel breder geldt dan alleen voor het kijken naar kunst. Ieders blikveld is anders, dus samen kijken en vervolgens, dat is wel een voorwaarde, geïnteresseerd zijn in wat de ander ziet, maakt dat je meer inzicht krijgt. En dat je elkaar verder helpt.

Samen kijken naar hoe uitdagingen aan te pakken, elkaars doelen verenigen, partnerships aangaan, denken in mogelijkheden, wendbaar zijn en nieuwsgierig. Dan kom je verder. Uiteraard geldt dat ook voor het kijken naar de ontwikkelingen in de markt van mens en werk.

Onlangs verscheen het rapport over de arbeidsmarkt van de commissie Borstlap. U begrijpt dat ik dat rapport met bovengemiddelde belangstelling heb gelezen. De commissie bepleit een aantal maatregelen in de markt van mens en werk. De voornaamste oproepen zijn dat vaste banen de standaard moeten worden en dat werknemers een leven lang moeten blijven leren.

Ik ben het hartgrondig met die adviezen eens. Een leven lang leren helpt ons om continu flexibel te zijn richting de snel veranderende arbeidsmarkt. Veel banen van nu zullen verdwijnen en er zullen banen ontstaan waar we nu nog geen weet van hebben. Een flexibele mindset en een goed ontwikkeld aanpassingsvermogen zijn dan essentieel. Ik schreef er al vaker over.

Ook de vaste baan juich ik toe. In een eerdere column gaf ik al aan daar een belangrijke rol te zien voor bedrijven als Wiertz Company. Wij kunnen als geen ander de schijnbaar tegenstrijdige behoefte aan zowel zekerheid van contract als flexibiliteit in arbeidsaanbod combineren. Een vast contract bij Wiertz Company en flexibel op banen inzetbaar bij diverse bedrijven.

Zo slaan we drie vliegen in één klap. Bedrijven kunnen flexibel blijven in hun personeelsbestand, werknemers hebben de zekerheid van werk en inkomen en dankzij het feit dat dat tussen verschillende bedrijven kan variëren blijven ze een leven lang leren. Precies zoals de commissie Borstlap het voor ogen heeft. En passend in het denken van Joost Zwagerman, samen meer zien, in de wetenschap dat alles gekleurd is.

Ik wens u veel kijk- maar vooral zie-plezier. Tot TEFAF!

Roger Holtus
CEO Wiertz Company


Lees verder:
CEO Roger Holtus is duidelijk over de ambitie van Wiertz Company: ‘Over tien jaar staan we in de top 10 van Nederlandse uitzendorganisaties.’

Wilt u de bundel columns ‘Flex is de Norm’ van Roger Holtus ontvangen? Laat dan hier uw contactgegevens achter. U kunt kiezen uit een digitale versie of een fysiek boekje. Nieuwe columns worden hier online gepubliceerd en staan ook in het W-Magazine, de tweewekelijkse nieuwsbrief van Wiertz Company.