‘Groei is voor ons de rode draad’

‘Groei is voor ons de rode draad’

In het voorjaar van 2017 droegen founders Dionne Wiertz-Bück en Harm Wiertz de dagelijkse leiding van Wiertz Company over aan Roger Holtus. Vanuit hun holding Wiertz Family die de eigenaar van Wiertz Company is, blijven ze hun familiebedrijf volgen. Daarnaast maken beiden deel uit van de Familieraad, de raad van commissarissen van Wiertz Company.

Begeleid naar zelfstandigheid
Harm: “De laatste jaren hebben we onze organisatie vooral begeleid naar zelfstandigheid. Zoals kinderen uiteindelijk op eigen benen staan, geldt dat ook voor je bedrijven en de mensen die er werken. Sindsdien zijn wij actief binnen Wiertz Family.” Hier vervullen Harm en Dionne hun rol als aandeelhouders van Wiertz Company, oefenen ze toezicht uit en zijn ze op afstand beschikbaar voor raad en daad. Dionne: “Trots zijn we op de toegevoegde waarde die Wiertz Company heeft voor mens en werk in ons werkgebied. Onze missie slaagt telkens wanneer een werkzoekende een nieuwe werktoekomst vindt, en wanneer een werkgever een nieuwe collega welkom mag heten.”

Ondernemen is delen en geven
De founders van Wiertz Company zien het als hun missie om startende ondernemers, mensen en organisaties te helpen met innoveren, samenwerken en investeren. “Dat doen we graag en met veel plezier”, vertelt Harm. “Onze ervaring delen met anderen. Want ondernemen is delen en geven.”

Enorme groeipotentie
Harm vertelt: “Bewust hebben wij bij Wiertz Company ervoor gekozen om de aansturing over te dragen. Het heeft immers een enorme groeipotentie. Dan is het belangrijk dat er een professionele governance is. Hierbij zijn de bestuurdersrol, de aandeelhoudersrol en de rol van de toezichthouder specialismen die elk op hun eigen wijze goed ingevuld moeten worden. Je moet dan als ondernemer kiezen welke rol je neemt. Gelukkig mogen we constateren dat Roger Holtus als CEO de bestuurdersrol precies aanvoelt. Samen met zijn team bouwt hij een gezonde organisatie met groeiambities en een goed verdienmodel uit. Uiteraard blijft het ook een bedrijf dat inspeelt op maatschappelijke behoeften.”

Bijdrage aan duurzaamheid
Met Wiertz Family helpen Harm en Dionne graag kansrijke ideeën om te zetten in geslaagde praktijkcases. Met inzet van de nodige projectondersteuning. Dankzij hun jarenlange ervaring, weten ze de weg naar alle nuttige kennis en contacten, intern en extern. “Wij staan voor groei”, zegt Dionne. “Meer economie, meer banen, meer winst, meer inkomen. Dat is goed voor de welvaart van Nederland.” Harm vult aan: “Groei betekent ook risico nemen. Doorgroeien? Wij helpen graag mee. We zetten daarvoor onze kennis, ons netwerk en ons kapitaal in. Groei is voor ons de rode draad.”


Wilt u meer artikelen lezen uit ons nieuwe Sociaal Jaarverslag?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.