’n krachtige familie

’n krachtige familie

Harm Wiertz vertelt trots over de groei van Wiertz Company en het uitgebreide dienstenpakket.

In 2017 bestaat onze organisatie precies 20 jaar. We gaan met gepaste trots aandacht schenken aan dit heuglijke feit. Ik weet nog als de dag van gisteren dat Dionne en ik op 30 april 1997 onze eerste kantoor aan de Oranjestraat in Kerkrade openden. Best spannend, zo’n eerste stap naar ondernemerschap. Je geeft immers alle zekerheden op die een vast dienstverband biedt. Vanaf dat moment ben je helemaal op jezelf aangewezen. Maar we wisten wat we wilden, we hadden voldoende zelfvertrouwen en de noodzakelijke portie geluk. Immers geluk heb je nodig wanneer je aan zo’n avontuur begint.

Na die start in 1997 is het de afgelopen jaren eigenlijk steeds leuker geworden. We bouwen graag, we zijn voortdurend in beweging. Dat geeft dynamiek en zorgt voor de noodzakelijk groei. Met groei bedoel ik niet eens zozeer groei van marktaandeel, maar veel meer groei van binnen uit. Je bedrijf beter maken, mooier maken, innoveren, goede mensen aannemen die mee gaan doen. Dat soort dingen. Het leidt er toe dat een bedrijf zich ontwikkelt, door verschillende fasen heen gaat en uiteindelijk zelfs… volwassen wordt.

Je kunt wat we nu doen niet meer vergelijken met wat we deden toen we begonnen. Vandaag de dag staat er een organisatie met een compleet dienstenpakket op het gebied van mens en werk. Wiertz Company is de naam van het moederbedrijf en verbindt de dochters Wiertz PersoneelsdienstenPayroll LimburgZUID recruitersZUID juristenZUID salarisverwerkers en Contracting Limburg. We noemen het letterlijk en figuurlijk ’n krachtige familie. We zijn in alle opzichten klaar voor de toekomst.

Uiteindelijk draait het om die toekomst natuurlijk. 20 jaar bestaan is aardig maar het zegt verder niks. Het is ook niet relevant. Hoe ga je de volgende 20 jaar doorkomen, op welke wijze en waar staan we in 2037. Dat zijn veel meer de vraagstukken die van belang zijn. Wim van der Leegte was onlangs 50 jaar actief binnen zijn bedrijf. Hij heeft een geweldige prestatie geleverd, fenomenaal. Je ziet dat er veel mogelijk is in 50 jaar. Zo gaan we die mogelijkheden ook met Wiertz Company opzoeken en creëren. Op de eerste plaats als marktleider in Limburg. En wie weet wat daarna nog volgt. Maar wel met beide voeten op de grond. Terwijl onze dienstverlening op de eerste plaats blijft staan. Werkzoekenden en werkgevers moeten gewoon dagelijks ervaren dat onze Limburgse dienstverlening uitzonderlijk is.

Harm Wiertz
Founder Wiertz Company

Wilt u tussentijds op de hoogte blijven van mijn belevenissen? Dan kunt u mij volgen via Twitter of LinkedIn.