‘Ontwikkelen moet altijd centraal staan’

‘Ontwikkelen moet altijd centraal staan’

Toen Nadine Drescher in de zomer van 2017 begon als HR Manager wist ze meteen dat competenties centraal zouden staan in haar plannen. In 2018 voerde ze vervolgens een nieuw functiehuis in met duidelijk omschreven competenties. “Ontwikkelen moet altijd centraal staan binnen Wiertz Company.”

Competenties moeten helder zijn
Wiertz Company groeit al jaren hard en dat brengt de nodige uitdagingen voor HR met zich mee. “De enige manier waarop we als bedrijf in dit tempo kunnen blijven groeien, is als onze medewerkers meegroeien. Om dat structureel vorm te geven, moeten competenties helder zijn en moet iedereen een persoonlijk ontwikkelplan hebben.”

Eén gemeenschappelijke taal binnen de organisatie
Nadine Drescher was er het grootste gedeelte van 2018 mee bezig. “Om het goed te doen, is de volgorde belangrijk. Om te beginnen formuleren welke competenties belangrijk zijn in het dagelijkse werk, maar tegelijkertijd welke onlosmakelijk met Wiertz Company zijn verbonden.” Het sloot naadloos aan op het opnieuw formuleren van kernwaarden, een project dat tegelijkertijd gaande was. “Die samenhang creëert één gemeenschappelijke taal binnen de organisatie waarmee we mensen aanspreken. Als we zeggen dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt, geldt dat dus uiteraard ook voor onszelf.”

Alles in het teken van ontwikkelen
Het beleid viel in goede aarde bij de medewerkers. “Door hun kwaliteiten concreet te benoemen, weten ze waarop ze zich kunnen verbeteren. Om diezelfde reden kunnen medewerkers weldoordacht doorstromen. Als een medewerker een opleiding of training gaat volgen, is deze ook weer gerelateerd aan te ontwikkelen competenties.” Een samenwerking met GoodHabitz zorgde ervoor dat er voor iedereen binnen Wiertz Company meer dan honderd online trainingen klaar staan. “Alles staat in het teken van ontwikkelen. Wie meer wil, heeft dat nu volledig zelf in de hand.”

De nadruk op het ontwikkelen van het potentieel sijpelt door in het hele proces. “Ook bij het aannemen van nieuwe collega’s. We hebben de kernwaarden en competenties nadrukkelijk een plek gegeven in het recruitmenttraject. We zijn er pas net aan begonnen, maar de resultaten zijn nu al zichtbaar. Dat belooft veel goeds voor de komende jaren.”


Wie zijn wij?
Wiertz Company is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1997 tot een vooraanstaande speler op de Limburgse flexmarkt heeft ontwikkeld. Met bijna 100 collega’s werken we dagelijks aan het gelukkig maken van werkgevers en werknemers, waarbij oprechte persoonlijke aandacht altijd het uitgangspunt is. Wij geloven dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt!

Interesse?
Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op met Nadine Drescher of Fabienne Sterk: 045-5639248/ 06-33330836.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar: 06 105 468 29