Opereren als de hoeders van het erfgoed

Opereren als de hoeders van het erfgoed

Binnen de vijfkoppige Familieraad van Wiertz Company is Vivian Mengelers één van de twee aanwezige dames. Een ware ambassadrice die haar functie als toezichthouder op waarde schat en onmisbaar ziet. “Ik ben apetrots dat ik onderdeel mag uitmaken van dit fantastische en ambitieuze familiebedrijf.”

Wat is je specifieke rol binnen de Familieraad?
Vivian Mengelers (middelste op de foto): “Binnen de Familieraad heb ik als lid, min of meer samen met Dionne Wiertz, het aandachtsgebied HR en maak ik deel uit van de remuneratiecommissie. Deze commissie buigt zich jaarlijks over de beoordeling van de directie en maakt jaarlijks afspraken over de KPI’s en onze verwachtingen aan hen.”

Hoe belangrijk is de Familieraad voor Wiertz Company?
“De Familieraad is naast de ondernemingsraad een formeel orgaan binnen Wiertz Company dat over de schouders van het bestuur/de directie meekijkt, hun van gevraagd en ongevraagd advies voorziet en de ambities en koers op de voet volgt. Een belangrijk orgaan binnen Wiertz Company. Een orgaan dat ook de professionele werkwijze van de organisatie onderschrijft en uitdraagt. Onze bijdrage doet er dus écht toe. We grijpen in daar waar nodig en genieten mee als alle ambities waargemaakt worden.”

In hoeverre ervaar jij het oranje familiegevoel van Wiertz?
“Ik ben apetrots dat ik onderdeel mag uitmaken van deze Familieraad. Van dit fantastische familiebedrijf met zo’n mooi ambitieniveau. Een organisatie die bij me past. Met gezonde realistische doelen, maar zonder de factor mens uit het oog te verliezen. Dat gevoel van familie ervaar ik bij elke activiteit die er wordt georganiseerd, of het nu een kwartaalborrel ergens ‘in het veld’ is, teambuildingsdagen of weekenden, barbecues of het eindejaarsfeest. Al deze activiteiten geven mij een gevoel bij deze familie te horen, waar ik met plezier onderdeel van uitmaak en graag mijn toegevoegde waarde probeer te manifesteren. Dat alles in het belang van de gehele familie, niet uitsluitend voor ‘de ouders’, maar ook voor mijn ‘zussen en broers’, de ‘neven en nichten’. Ik wil via het directieteam een bijdrage leveren vanuit mijn rol voor elk afzonderlijk familielid, want elk lid van deze familie doet er voor mij toe.”

Als we terugkijken op 2019, wat heeft de Familieraad in dat jaar weten te bewerkstellingen?
“We hebben een mooi en dynamisch jaar mogen meemaken. We hebben een nieuwe CFO mogen verwelkomen in de persoon van Luc Prevoo. Daarnaast hebben we een aantal voornemens vanuit de directie voorzien van onze goedkeuring, mede omdat we geloof hebben in de ingeslagen weg en de voorgestelde aanpak. Ook hebben we eind 2019 samen met de directie het besluit voorbereid om een derde directeur aan te gaan stellen. Iemand die nog meer dan we gewend zijn onze commerciële doelen samen met onze sales collega’s gaat concretiseren. 2020 wordt een mooi jaar geloof me.”

Wat kan Wiertz Company in 2020 verwachten van de Familieraad?
“2020 wordt opnieuw een spannend, dynamisch, maar mooi jaar. Als iedereen kan doen waar zijn talent ligt, waar hij/zij sterk en goed in is, is er niets wat ons nog kan verrassen of zou kunnen tegenhouden. Het heet immers: wanneer passie en talent gaan samenwerken, maken we samen een meesterwerk.”

“Onze directie (CEO Roger Holtus en CFO Luc Prevoo, red.) heeft het gepresenteerd tijdens de kick off in januari 2020. De ‘10-20-30 strategie en visie’ gaat ons vast en zeker helpen om onze ambities in 2020 weer een stap dichter bij het ultieme doel te brengen: binnen tien jaar tot de top 10 van de Nederlandse uitzendorganisaties behoren. En daar mag iedereen terecht trots op zijn die daaraan heeft bijgedragen.”

“Wij als Familieraad gaan de organisatie daarbij vanuit onze rol helpen door actief toezicht op onze doelstellingen te houden en toe te zien dat we met z’n allen waarmaken wat we beloven. Dat we succesvol blijven in wat we doen, maar ook nieuwe dingen gaan ontginnen. De opening van onze vestiging in Eindhoven en het opschalen van Payroll Nederland zijn daar maar slechts eerste concrete voorbeelden van.”

Over Vivian Mengelers
Vivian Mengelers (60) is enerzijds een zelfstandige ondernemer met een bedrijf waar ze opdrachtgevers op het gebied van HR en organisatievraagstukken adviseert en anderzijds een Social Controller in loondienst, binnen het cluster wijkzorg centra van Meandergroep in Landgraaf. Hier is ze verantwoordelijk voor het werkgeverschap van zo’n 1050 medewerkers, verdeeld over tien ouderenzorg locaties. Vivian omschrijft zichzelf als iemand die oprecht geïnteresseerd is in mensen. Iemand die met haar open en spontane manier vaak de juiste snaar weet te raken, waardoor duurzame relaties ontstaan.


Wilt u meer artikelen lezen uit ons nieuwe Sociaal Jaarverslag?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.