Sprinc lanceert SponsorPlan

Sprinc lanceert SponsorPlan

Sprinc lanceert het Sprinc Sponsorplan, waarbij kandidaten uit de bijstand zich presenteren aan leden van het MVO-platform. Het doel is deze kandidaten aan een structurele baan te helpen.

Kern van het Sprinc Sponsorplan is de Gallery of Fame. Kandidaten en werkgevers presenteren zichzelf in video’s aan elkaar met als doel een match tot stand te brengen. Tijdens rondleidingen en kleinschalige bijeenkomsten komen werkgevers en de kandidaten vervolgens op een persoonlijke manier met elkaar in contact. Sprinc streeft ernaar eind 2018 bij ieder lid van het MVO-platform een kandidaat aan een structurele baan te hebben geholpen.

Igor Buck, namens Wiertz Company lid van het bestuur van Sprinc, vindt het een mooi streven: “Het Sprinc Sponsorplan verbindt persoonlijke aandacht en maatschappelijk betrokkenheid met de noodzaak alle zeilen bij te zetten om vacatures in te vullen.” Ben Theeuwen, directeur Balanz Facilitair en voorzitter van Werkgeversplatform Sprinc, vult aan: “Het wordt nu concreter voor Sprinc-leden wat de bijdrage is van het netwerk om talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te geven bij bedrijven.”

Sprinc lanceert het initiatief samen met WSP Parkstad, de organisatie die samen met de Parkstadsgemeenten verantwoordelijk is voor de uitstroom van uitkeringsgerechtigden op de arbeidsmarkt. Sprinc Parkstad is hét MVO-platform voor werkgevers en ondernemers die ervan overtuigd zijn dat werk de basis vormt van de economie en welvaart. Partners van Sprinc zijn gemotiveerd om samen de uitdagingen te lijf te gaan die nu en in de komende jaren op het pad van de arbeidsmarkt liggen. Hierbij ligt de focus op het bieden van kansen aan mensen met talent én een minder sterke arbeidsmarktpositie.


 

Lees verder: 
Op donderdag 29 maart organiseert Wiertz Personeelsdiensten, het uitzendlabel van Wiertz Company, een banenmarkt voor 50-plussers in het Parkstad Limburg Stadion. Igor Buck: “We hebben een verantwoordelijkheid om iedereen perspectief op een baan te bieden.”

Verstandige werkgevers richten zich doorlopend op de tevredenheid van hun personeel. De huidige medewerkers vormen immers de doelgroep van de recruiters van concurrenten. Houd uw personeel dus tevreden! In dit artikel 4 uitgangspunten om personeel (langer) te behouden.