Vakantiewerk als vorm van recruitment marketing

Vakantiewerk als vorm van recruitment marketing

Ook komende zomer werken er weer tienduizenden jongeren als vakantiekracht. Niet alleen voor jongeren een manier om een leuke zomer te bekostigen, maar daarnaast ook belangrijk voor het bedrijfsleven: bezettingen worden ondersteund als eigen personeel op vakantie gaat, piekperiodes worden opgevangen en klussen die zijn blijven liggen worden snel weggewerkt. Roger Holtus ziet daarbij nog een kans: vakantiewerk als een vorm van recruitment marketing. “Ook over een aantal jaar heb je als bedrijf nieuwe medewerkers nodig.”

Elk jaar gaan tienduizenden scholieren en studenten op zoek naar een vakantiebaan. Bedrijven en instellingen maken graag gebruik van de diensten van deze tijdelijke hulpkrachten. Deze krachten zorgen immers voor continuïteit in die periodes dat het vaste personeel afwezig is. Daarnaast zien we steeds vaker dat vakantiebanen ook na de vakantieperiode worden doorgezet. Soms als extra hulp op zaterdagen of avonden maar ook in de vorm van een vaste baan.

Belangrijk voor jongeren
Roger Holtus, CEO van Wiertz Company: “Het verrichten van vakantiewerk is heel erg belangrijk voor jongeren. Zo doen ze immers werkervaring op. Ze leren daarnaast hoe het er in een echt bedrijf aan toe gaat. En het helpt hen om de juiste keuzes voor de toekomst te kunnen maken.”

Belangrijk voor het bedrijfsleven
Vakantiewerk is net zo belangrijk voor werkgevers: bezettingen worden ondersteund als eigen personeel op vakantie gaat, piekperiodes worden opgevangen en klussen die zijn blijven liggen worden snel weggewerkt. Het geeft lucht in tijden van krapte. “Vergeet ook niet dat het een prachtige gelegenheid biedt aan werkgevers om jongeren kennis met hen te laten maken. Het is zeker verstandig om vakantiewerk te zien als een vorm van recruitment marketing. Ook over een aantal jaar heb je als bedrijf nieuwe medewerkers nodig.”

Ruime ervaring met organiseren vakantiewerk
Wiertz Personeelsdiensten heeft ruime ervaring met het organiseren van vakantiewerk. Het voordeel voor werkzoekende scholieren en studenten is dat zij zich niet bij tientallen bedrijven hoeven op te geven voor een vakantiebaan. Bovendien zijn zij via Wiertz Personeelsdiensten verzekerd van een goede begeleiding, een prima administratieve afhandeling en stipte uitbetaling van hun salaris.

Extra aandacht voor veiligheid
Extra aandacht besteedt de uitzendorganisatie aan veilig werken. Vakantiekrachten lopen immers extra risico op ongeval omdat ze niet bekend zijn met machines of werkprocessen. Wiertz Personeelsdiensten is VCU gecertificeerd en voorziet middels instructie en begeleiding in veilige werkplekken.

Verder praten over vakantiewerk?
Werkgevers en werknemers die interesse hebben in vakantiewerk kunnen contact opnemen met een van de kantoren. Kijk hier voor een overzicht van de 15 Limburgse vestigingen van Wiertz Personeelsdiensten.

Het plaatsen van een vacature voor vakantiekrachten, kan hier!


Lees verder:
Wiertz Company presenteerde onlangs het Sociaal Jaarverslag 2018. Het biedt een inkijkje in het jaar van de HR dienstverlener, dat in het teken stond van ontwikkeling. Het Sociaal Jaarverslag wordt online gepubliceerd en in gedrukte vorm.