Vakantiewerk: nuttig voor bedrijven én jongeren

Vakantiewerk: nuttig voor bedrijven én jongeren

Ook komende zomer werken er weer tienduizenden jongeren als vakantiekracht. Niet alleen voor jongeren een manier om een leuke zomer te bekostigen, maar daarnaast ook belangrijk voor het bedrijfsleven: bezettingen worden ondersteund als eigen personeel op vakantie gaat, piekperiodes worden opgevangen en klussen die zijn blijven liggen worden snel weggewerkt.   

Elk jaar gaan tienduizenden scholieren en studenten op zoek naar een vakantiebaan. Bedrijven en instellingen maken graag gebruik van de diensten van deze tijdelijke hulpkrachten. Deze krachten zorgen immers voor continuïteit in die periodes dat het vaste personeel afwezig is. Daarnaast zien we steeds vaker dat vakantiebanen ook na de vakantieperiode worden doorgezet. Soms als extra hulp op zaterdagen of avonden maar ook in de vorm van een vaste baan.

Roger Holtus, Managing Director van Wiertz Company: “Het verrichten van vakantiewerk is heel erg belangrijk voor jongeren. Zo doen ze immers werkervaring op. Ze leren daarnaast hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. En het helpt hen om de juiste keuzes voor de toekomst te kunnen maken.”

Ruime ervaring met organiseren vakantiewerk
Wiertz Personeelsdiensten heeft ruime ervaring met het organiseren van vakantiewerk. Het voordeel voor werkzoekende scholieren en studenten is dat zij zich niet bij tientallen bedrijven hoeven op te geven voor een vakantiebaan. Bovendien zijn zij via Wiertz Personeelsdiensten verzekerd van een goede begeleiding, een prima administratieve afhandeling en stipte uitbetaling van hun salaris.

Extra aandacht voor veiligheid
Extra aandacht besteedt de uitzendorganisatie aan veilig werken. Vakantiekrachten lopen immers extra risico op ongeval omdat ze niet bekend zijn met machines of werkprocessen. Wiertz Personeelsdiensten is VCU gecertificeerd en voorziet middels instructie en begeleiding in veilige werkplekken.

Veel bedrijven en werkzoekenden geven de voorkeur aan het regelen van vakantiewerk via een uitzendbureau. De ABU (Algemene Bond Uitzendbureaus) verwacht dat er op die manier dit jaar vijfhonderdduizend vakantiewerkers aan de slag gaan. Werkzoekende scholieren en studenten hoeven niet stad en land af te lopen voor vakantiewerk en werkgevers zijn verlost van alle rompslomp.

Verder praten over vakantiewerk?
Werkgevers en werknemers die interesse hebben in vakantiewerk kunnen contact opnemen met een van de kantoren. Kijk hier voor een overzicht van de 14 Limburgse vestigingen van Wiertz Personeelsdiensten.

Het plaatsen van een vacature voor vakantiekrachten, kan hier!


Lees verder:
Wiertz Company gaat het opleiden van flexkrachten voor de Limburgse arbeidsmarkt fors intensiveren. Door het oprichten van de Wiertz Academie wil het familiebedrijf vraag en aanbod in de huidige krappe arbeidsmarkt beter op elkaar laten aansluiten.

Wiertz Gastvrij lanceert de Hospitality Test. De test meet in hoeverre iemand beschikt over 9 essentiële competenties op het gebied van gastvrijheid. De test is eenvoudig online te maken en voor iedereen gratis beschikbaar.