Vraag het aan Guy!

Vraag het aan Guy!

Deze week stellen we de 9 vragen aan Guy Franssen, recruiter in dienst van ZUID recruiters. Hoe ervaart hij zijn werk als onderdeel van Wiertz Company?

Wat heeft je doen besluiten om bij Wiertz Company te komen werken?

Gedurende het dienstverband bij mijn vorige werkgever kwam ik tweemaal in contact met Nadine Drescher, onze HR manager. Na het tweede contactmoment besloten we het gesprek aan te gaan. Tijdens deze en latere gesprekken bleek al snel dat Wiertz Company een ambitieuze en sociaal ondernemende organisatie is waar ruimte is voor persoonlijke groei. Dit sprak mij aan!

Naar welk moment in de week kijk jij altijd uit?

Ik vind het lastig om een specifiek moment in de week uit te lichten waar ik speciaal naar uit kijk. Waar ik veel energie van krijg zijn de gesprekken met onze relaties en professionals. Als het goed is komen hier kennismakingsgesprekken uit voort tussen onze professionals en relaties. Hier kijk ik altijd erg naar uit!

2 dingen die je geleerd hebt tijdens het werken bij Wiertz Company

Ik werk nu ruim een jaar voor Wiertz Company. In dit jaar heb ik geleerd dat succes vaak een gevolg is van dicht bij jezelf blijven, samenwerken en positief denken en doen.

Heb je enkele tips voor mensen die in jouw functie beginnen?

Mocht je de ambitie hebben om recruiter te worden, zorg dan altijd dat je mensen bemiddelt in de branche waar je affiniteit mee hebt.  Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt luisteren naar de ander. Alleen dan ga je de juiste match kunnen maken tussen relatie en professional!

Wat is het mooie aan mensen aan werk helpen?

Als recruiter ben je vaak in gesprek met latent werkzoekende professionals. Gaandeweg kom je erachter wat iemand mist in zijn of haar huidige functie. Als je deze persoon dan mag begeleiden naar een vervolgstap waar deze zaken wel aan bod komen, is de waardering achteraf erg mooi!

Op welke prestatie ben jij echt trots?

We zijn onlangs het gesprek aangegaan met een financiële instelling waar men naarstig op zoek was naar een veel gevraagd profiel op de arbeidsmarkt. Door onze aanpak van aandacht en zorg hebben we kunnen laten zien dat we in staat zijn om professionals te overtuigen om de stap te maken naar de desbetreffende organisatie. Hier ben ik erg trots op!

Zou jij Wiertz Company aanraden en waarom wel / niet?

Als je op zoek bent naar een organisatie waar je het beste uit jezelf kunt halen dan is Wiertz Company de juiste keuze!

Waar sta jij over 3 jaar?

Over drie jaar hoop ik dat we met ons label ZUID recruiters nog verder zijn gegroeid en ook in Eindhoven en omgeving voet aan de grond hebben gezet. Ik hoop tegen die tijd nog steeds een stevige bijdrage te mogen leveren aan deze groeiambitie. Daarnaast zou ik het gaaf vinden om in de rol van senior recruiter collega’s te coachen en te ondersteunen in hun rol als recruiter.

CEO voor een dag: wat ga jij doen?

Wanneer ik CEO voor een dag zou zijn dan zou ik de strategische en tactische planning even laten voor wat het is en me in de operatie begeven. Ik zou dan meewerken op diverse kantoren in de rol van intercedent of kantoormanager. Ik denk dat het waardevol is om als CEO de feeling te houden met dagelijkse operationele uitdagingen en niet te vergeten de vrijdagmiddagborrel even meepakken!

Heb jij nog een vraag voor Guy?
LinkedIn
045 563 98 00
g.franssen@zuidrecruiters.nl


Wie zijn wij?
Wiertz Company is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1997 tot een vooraanstaande speler op de Zuid-Nederlandse flexmarkt heeft ontwikkeld. Met bijna 100 collega’s en labels die voorzien in alle mogelijke personeelsbehoeftes werken we dagelijks aan het gelukkig maken van werkgevers en werknemers, waarbij oprechte persoonlijke aandacht altijd het uitgangspunt is. Wij geloven dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt!

Interesse?
Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op met Nadine Drescher of Fabienne Sterk: 045-5639248/ 06-33330836.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar: 06 105 468 29