Vraag het aan Wendy!

Vraag het aan Wendy!

Wendy Roberts werkte als flexkracht voor Wiertz Personeelsdiensten, maar maakte in 2018 de overstap naar een baan als intercedent. Ze werkt nu in de inhouse-vestiging bij Sappi Maastricht.

Wat heeft je doen besluiten om bij Wiertz Company te komen werken?

Ik was uitzendkracht bij Wiertz Personeelsdiensten en werkte tijdelijk bij Sappi. Op een gegeven moment werd mij gevraagd of ik de overstap naar Wiertz Personeelsdiensten zelf wilde maken en op de inhouse vestiging bij Sappi wilde werken. Dat leek me een leuke uitdaging en ik heb deze kans dan ook gegrepen. Ik was altijd erg tevreden over Wiertz Personeelsdiensten en vond mijn werk bij Sappi ook leuk. Op deze manier kon ik beide combineren!

Naar welk moment in de week kijk jij altijd uit?

Het moment dat ik weer een nieuwe uitdaging krijg! Zo blijft er afwisseling in het werk en dat vind ik ook juist zo leuk aan het werk.

2 dingen die je geleerd hebt tijdens het werken bij Wiertz Company

Een belangrijk punt dat ik geleerd heb is dat je soms best wel je eigen plan mag trekken als je er van overtuigd bent dat dat een positief resultaat oplevert. Het hebben van die vrijheid zorgt ook weer voor veel leermomenten.

Daarnaast leer je ook met heel veel verschillende mensen om te gaan. Je komt namelijk allerlei mensen tegen binnen je werk met ieder hun eigen persoonlijkheid. Doordat je zoveel communiceert met al die mensen leer je al snel hoe je met verschillende situaties en personen het beste om kunt gaan.

Heb je enkele tips voor mensen die in jouw functie beginnen?

Verdiep je in het bedrijf. Vraag of je een paar dagen met een aantal personen van het bedrijf mag meelopen, zodat je de processen en procedures, maar ook de ongeschreven regels en de sfeer leert kennen. En natuurlijk niet te vergeten, de mensen!

Zorg ervoor dat je bij de lopende zaken betrokken wordt en dat je een goede inbreng hebt bij zaken waar je direct iets mee te maken hebt. Ook als je niet direct iets te maken hebt met bepaalde zaken, zorgt betrokkenheid voor zichtbaarheid en soms, verrassend genoeg, alsnog voor toegevoegde waarde!

Mijn laatste tip is: maak van je klant je collega’s! Op die manier kun je veel voor elkaar krijgen.

Wat is het mooie aan mensen aan werk helpen?

De vraag zegt het eigenlijk al, dat je mensen helpt!

Op welke prestatie ben jij echt trots?

Dat Sappi nog steeds onze klant is ondanks de vele concurrenten. Dat geeft aan dat we ons werk goed uitvoeren en daar haal ik veel voldoening uit.

Zou jij Wiertz Company aanraden en waarom wel / niet?

Ja, als die persoon graag wil werken in een familiebedrijf met een informele sfeer en waar veel bespreekbaar is, zeker!

Waar sta jij over 3 jaar?

Geen idee! En ik wil dat ook helemaal niet weten. Zeker moet je tot op een bepaalde hoogte een plan hebben, maar ik vind verrassingen nog steeds leuk en laat me daar ook nog graag door leiden. Dus wat er binnen nu en 3 jaar op mijn pad komt kan voorspelbaar zijn, maar ook totaal niet. Misschien heb ik nog wel verborgen talenten waar ik zelf niet eens weet van heb. Heerlijk toch, om dat niet te weten? Alles kan nog!

CEO voor een dag: wat ga jij doen?

Ik denk dat ik zou sparren over de gezondheid van de medewerkers in de zin van ergonomische meubels. Ook zou ik kijken of er mogelijkheden zijn tot beweging op de werkvloer aangezien we veel zitten. Ik denk dat ik zoiets wel interessant zou vinden.

 

Sociaal Jaarverslag 2018
Lees hier meer over Wendy Roberts in het Sociaal Jaarververslag 2018: ‘Ik haal energie uit opdrachten waarvan ik niet weet of ik het wel kan.’


Heb jij nog een vraag voor Wendy?
LinkedIn
043-3510086
w.roberts@wiertz.com


Wie zijn wij?
Wiertz Company is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1997 tot een vooraanstaande speler op de Zuid-Nederlandse flexmarkt heeft ontwikkeld. Met bijna 100 collega’s en labels die voorzien in alle mogelijke personeelsbehoeftes werken we dagelijks aan het gelukkig maken van werkgevers en werknemers, waarbij oprechte persoonlijke aandacht altijd het uitgangspunt is. Wij geloven dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt!

Interesse?
Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op met Nadine Drescher of Fabienne Sterk: 045-5639248/ 06-33330836.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar: 06 105 468 29