Wat je dus niet moet doen op de kerstborrel!

Wat je dus niet moet doen op de kerstborrel!

Is de kerstborrel op jouw werk ook altijd zo gezellig? Al eens die ene collega nét iets te ver zien gaan en hem daar nog steeds, 5 jaar later, aan herinneren? Met deze 5 punten weet je zeker dat je niet ditzelfde lot te wachten staat!

 1. Te veel drinken

  Alcohol zorgt er soms nog wel eens voor dat men rare dingen doet. Dankzij de telefoons die iedereen in z’n broekzak heeft heb je al snel het perfecte recept om jarenlang aan die avond herinnerd te worden. Op de avond zelf super leuk, de dagen daarna iets minder. Je kunt dat ene biertje dus beter even laten staan dan dat je je collega uitdaagt om te kijken wie hem het snelst op heeft.

 2. Aanpappen met je collega’s

  Ook al ziet die ene collega er na een paar drankjes een stuk leuker uit; doe het niet! Je wil de volgende dag geen ongemakkelijke situatie met je collega’s.

 3. Je te overdreven kleden

  Het is bijna carnaval, dan mag je weer. Op de kerstborrel kun je het beter normaal houden. Ook al is het een borrel, je bent samen met je collega’s. Hou je aan de dress code en trek niks aan wat je normaal ook niet naar je werk zou aantrekken.

 4. De vrouw (of man) van je teamleider versieren

  Geen uitleg nodig…

 5. Dronken de microfoon pakken en een liedje inzetten

  Als je de zangtalenten van André Hazes of Adele hebt, prima. Als je die niet hebt én al een paar biertjes achter de kiezen hebt, niet zo prima. Denk aan de oren van de aanwezigen en aan je eigenwaarde. De microfoon kan beter in handen van de dj blijven.