Wiertz Company zet in op opleiden flexkrachten

Wiertz Company zet in op opleiden flexkrachten

Wiertz Company gaat het opleiden van flexkrachten voor de Limburgse arbeidsmarkt fors intensiveren. Door het oprichten van Wiertz Academie wil het familiebedrijf vraag en aanbod in de huidige krappe arbeidsmarkt beter op elkaar laten aansluiten. Werkzoekenden of werknemers die willen doorgroeien worden via opleidingen voorbereid op de volgende stap in hun carrière.

‘We starten binnenkort pilotklassen voor chauffeurs CE en procesoperators. We verhogen daarmee de kwaliteit van ons bestand, maar verstevigen ook de band met onze flexkrachten’, aldus Steven Zipp, Commercieel Manager bij Wiertz Company. ‘Door te investeren in competenties via opleidingen, worden mensen breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. Dat is goed voor iedereen: de flexkracht zelf, zijn werkgever en de Limburgse arbeidsmarkt.’

Wiertz Company en haar labels bieden al jarenlang opleidingen op maat aan flexkrachten. In 2016 werd LSB Academie opgericht, waarin samen met steigerbouwbedrijf LSB Groep steigerbouwers en isolatietechnici worden opgeleid. In Wiertz Academie worden nu alle geboden opleidingen en cursussen gebundeld. De komende periode worden daar trajecten aan toegevoegd. Prioriteit daarbij hebben opleidingen voor procesoperators, chauffeurs met CE-rijbewijs en gecertificeerde logistiek medewerkers.

Werkgevers die graag een gesprek willen plannen met Wiertz Company over de mogelijkheden van het gezamenlijk opleiden van flexkrachten, kunnen hier vrijblijvend contact opnemen. Flexkrachten kunnen zich hier aanmelden voor opleidingen van Wiertz Academie.


Lees verder:
Wiertz Gastvrij lanceert de Hospitality Test. Deze test meet in hoeverre je beschikt over 9 essentiële competenties op het gebied van gastvrijheid. De test is eenvoudig online te maken en voor iedereen gratis beschikbaar.