Wiertz Foundation in het tweede kwartaal van 2019

Wiertz Foundation in het tweede kwartaal van 2019

Wiertz Foundation is de goededoelenstichting van Wiertz Company. De doelstelling van de stichting is breed en laat zich eenvoudig omschrijven: het geven van maatschappelijke, humanitaire en economische hulp aan individuen, groepen, verenigingen en bedrijven.

In het tweede kwartaal van 2019 heeft de Wiertz Foundation bijgedragen aan de volgende goede doelen:

Xuanxuan
Sevagram Verwenzorg is laatst in contact gekomen met het Chinese meisje Xuanxuan (10 jaar). Ze speelt fantastisch piano en kan ook nog goed zingen. Zij treedt regelmatig op voor goede doelenstichtingen. Zij woont met haar Nederlandse vader in Maastricht. De vader heeft het financieel niet al te breed, maar zet alles op alles om zijn dochter naar de top van de muziekwereld te brengen. Cliënten van Sevagram Verwenzorg hebben al driemaal van het optreden van Xuanxuan mogen genieten. Wiertz Foundation treedt op als ambassadeur en investeert in XuanXuan door een deel van de opleidingskosten te financieren. Klik hier voor de website van Xuanxuan!

Kunstbankje Social Sofa
Zorg voor kwetsbare ouderen is een actueel thema. Naast het organiseren van voldoende ‘handen aan het bed’, staan het geven van liefdevolle zorg en aandacht voor welzijn én welbevinden van de ouderen in onze maatschappij centraal. Het creëren van werkelijk contact, ontmoetingen tussen jong en oud en het leren kennen van elkaars leefwerelden is steeds belangrijker. Het doorbreekt eenzaamheid.

In de maanden september en oktober worden in de hal van zorgcentrum Ter Eyck mozaïeksteentjes geplakt op een Social Sofa. Dit zal ongeveer 10 dagdelen in beslag nemen. Het ontwerp van deze sofa is bedacht door kinderen en senioren uit Heerlerheide. Als de sofa klaar is wordt deze geplaatst bij de ingang van het zorgcentrum. Vanuit ons maatschappelijk oogpunt is gekozen voor een donatie aan dit speciale project.

Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Wiertz Foundation heeft een donatie overgemaakt om zo bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

Heeft u ook een goede bestemming voor ogen, of kent u iemand die een donatie kan gebruiken? Kijk hier voor de criteria en op welke wijze u een verzoek bij Wiertz Foundation kunt indienen.