Wiertz opent kantoor eerste Poolse kantoor in Wroclaw

Wiertz opent kantoor eerste Poolse kantoor in Wroclaw

Op 18 april opent de Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten haar eerste Poolse filiaal in Wroclaw. Daarmee kleurt naast Limburg nu ook Polen voor het eerst een stuk oranje.

Waar de huidige trend laat zien dat organisaties zich terugtrekken en de dienstverlening steeds meer online regelen, blijft Wiertz vasthouden aan de fysieke aanwezigheid in de lokale regio. Nu dus ook voor het eerst in Polen.

Persoonlijke aandacht
Bij Wiertz Company en haar labels staat persoonlijke aandacht op één, ook voor de Poolse krachten. Naast de werving via online kanalen gelooft het Limburgse familiebedrijf sterk in persoonlijk contact met haar flexkrachten en opdrachtgevers. Het gaat er om dat tijd wordt gemaakt voor de mensen en achterhaald wordt wat de motivatie en ambities zijn van ze, zodat vervolgens maatwerk kan worden toegepast.

Wiertz International Recruitment
Wiertz Rekrutacja is een logische stap van het uitbouwen van het specialisme Wiertz International Recruitment. Dit specialisme legt zich toe op de begeleiding van werkgevers bij het aantrekken van gemotiveerde en bekwame medewerkers in het Europese buitenland, met het zwaartepunt in Duitsland en Polen. Vanuit het kantoor in Wrocław zal de werving en informatievoorziening plaatsvinden. Omdat Wiertz al jarenlang actief is op de open Europese arbeidsmarkt is er een betrouwbaar netwerk van contactpersonen en wervingskanalen opgebouwd.

A-locatie
De keuze voor het openen van een kantoor in Wrocław is weldoordacht, geeft Roger Holtus (Managing Director Wiertz Company) aan. “De arbeidskrachten uit Polen en andere Oost-Europese landen zijn van groot belang voor de bedrijvigheid in Limburg. Daarnaast past het in onze filosofie om ter plekke zichtbaar te zijn.” De Poolse stad ligt 150 kilometer van de Duitse grens, heeft 650.000 inwoners, kent een historisch centrum en heeft ook veel omringende dorpen om zich heen liggen. Oftewel: een A-locatie met veel economische bedrijvigheid en een gunstige strategische ligging.

Het team in Wrocław is erg trots op de nieuwe werkplek. Ze hopen de komende maanden dan ook veel werkzoekenden te mogen begroeten in hun kantoor. Maar ze gaan er met name voor zorgen dat er veel Limburgse vacatures ingevuld worden en de Poolse uitzendkrachten goed geïnformeerd in Nederland aan de slag gaan.