Wiertz Personeelsdiensten sponsort GaiaZOO

Kerkrade, 24 juni 2015. De Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten treedt op als sponsor van GaiaZOO. Deze Limburgse dierentuin biedt een adembenemende wereld van dier en natuur, en werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot “Mooiste Dierentuin van de Benelux”. In 2013 is de dierentuin gekroond tot ANWB’s “Leukste uitje van Nederland”. In GaiaZOO reis je in een dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijke dag je uit voor groot en klein.

Wiertz Personeelsdiensten gaat via alle filialen in Limburg mobiele telefoons inzamelen voor GaiaZOO. In mobiele telefoons zit de stof coltan. Deze stof komt uit de bodem van Centraal Afrika, precies daar waar de gorilla’s leven. Omdat veel mensen steeds vaker een nieuw mobieltje nemen, is er meer coltan uit Afrika nodig. Daardoor verdwijnt het leefgebied van de gorilla. Oude mobieltjes kunnen worden gerecycled. Zo is er minder coltan uit Afrika nodig en blijft het thuis voor de gorilla’s behouden. Iedereen kan de oude mobiele telefoon deponeren in de speciale Gaia inzamelbox welke te vinden is in al onze filialen.

Daarnaast wordt Wiertz Personeelsdiensten partner van het dieradoptieproject van GaiaZOO. Dit project heeft als doel om de leefomgeving en daarmee het leven van de dieren in GaiaZOO nog leuker te maken. Door de bijdrage van dieradoptanten kunnen de dierenverzorgers hun dieren net dat beetje extra geven, waardoor ze zich nog prettiger voelen in de dierentuin. Denk bijvoorbeeld aan klimnetten en touwen voor apen, nestmanden en kasten voor vogels of schuurborstels voor de hoefdieren.